Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki torcik bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 30 dag
ser marscapone 25 dag
cukier puder 5 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 2 szkl
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
rum 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki torcik bez pieczenia

Średniej wielkości tortownicę wyłożyć pergaminem, ułożyć biszkopty, skropić rumem. Śmietankę ubić z cukrem, połączyć z serem marscapone i aromatem. Dokładnie wymieszać. Na biszkopty wyłożyć część kremu, położyć skropione rumem biszkopty, przykryć warstwą kremu, czynność powtarzać do wykorzystania wszystkich składników. Torcik udekorować według uznania. Włożyć do lodówki, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.12.2012 11:26
fajny pomysł
Iwona51
Iwona51 27.12.2011 10:42
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak