Sposób przygotowania

Cukinię i seler naciowy umyć,pokroić w plasterki.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić w paski.Chili przekroić,usunąć pestki,pociąć w plasterki.Marchewki obrać,opłukać,pokroić w półplasterki.Kalafiora umyć,podzielić na różyczki.Zioła umyć osuszyć posiekać.W rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy,wrzucić warzywa,smażyć ok.15minut.Dodać zioła,kurkumę,cukier,ocet i pomidory.Gotować ok.godziny na małym ogniu bez przykrycia,od czasu do czasu7 mieszając.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem,starannie wymieszać.Ratatuję można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    podoba mi się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Smaczne i zdrowe:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !