Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort migdalowo - czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 dag
czekolada w proszku 20 dag
cukier 2 szklanki
mielone migdały 1,5 szklanki
sok z cytryny 3 lyzki
czekolada 3 szt
śmietanka 1 szklanka
starta czekolada 4 lyzki
herbata 1/3 szklanki
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tort migdalowo - czekoladowy

maslo utrzec ze szklanka cukru i czekolada w proszku, rozsmarowac na biszkopcie nasaczonym herbata, migdaly utrzec z pozostalym cukrem, mase rozsmarowac na czekolaowym spodzie, schlodzic, smietanke podgrzac i rozpuscic w niej czekolade, ciepla polewa smarowac trot, wierzch posypac czekolada, schlodzic

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 30.12.2011 14:56
swietny
motomaniak 22.12.2011 14:03
pycha
dorotka0000025 10.12.2011 21:39
polecam - przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak