Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 50dag
cebula 2szt
ziemniaki 50dag
rosół z kostki 6szklanek
margaryna 2łyżki
śmietana 18 proc pół szklanki
żółtko jajek 2szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Imbir mielony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z porów

Pory oczyścić, przeciąć wzdłuż, dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Cebulę i pory zeszklić na margarynie, zalać rosołem i gotować na małym ogniu ok20min Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do porów i gotować jeszcze 20min. Zupę zmiksować, doprawić gałką, imbirem solą i pieprzem. Śmietanę roztrzepać z żółtkami, wlać do zupy i stale mieszając, podgrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 24.05.2011 16:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak