Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z soczewicą,papryką i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 50 dag
cukinia 2 szt
zielona papryka (świeża) 1 szt
żółta papryka (świeża) 1 szt
kiełbasa chuda 20 dag
śmietana kremówka 200 ml
oliwa 2 łyżki
pasta węgierska ostra 2 łyżeczki
rozmaryn 0.5 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1,5 łyżeczki
sól do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z soczewicą,papryką i kiełbasą

Zieloną soczewicę opłukać,zalać zimną wodą,ugotować do miękkości,osączyć.Cukinie umyć,pokroić w półplasterki.Papryki umyć usunąć gniazda nasienne,pokroić w dużą kostkę.Kiełbasę pociąć w plasterki.Rozgrzać 2 łyżki oliwy,wrzucić kiełbasę,usmażyć na rumiano.Dodać cukinię,soczewicę i papryki,smażyć 10 minut.Doprawić do smaku solą 1łyżeczką pieprzu kajeńskiego,rozmarynem i pastą więgierską.Zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego.Do kremówki dodać po 0.5 łyżeczkipieprzu kajeńskiego,rozmarynu,oraz pasty węgierskiej,dokładnie wymieszać.Zapiekankę polać sosem.Piec 30minutw piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 17.02.2011 12:21
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak