Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kalarepą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z gęsi 1 szt
kalarepa 2 szt.
smalec 1 łyżki
cebula 1 szt.
marchewka 2 szt.
pietruszka 2 szt.
białe wino 0,5 szkl.
rosół drobiowy 1 szkl
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kalarepą

Mięso umyć,osuszyć,posolić.Warzywa pokroić w plasterki.Włożyć mięso do rondla,dodać tłuszcz,rosół i dusić do miękkości.Gdy mięso będzie już nieco podduszone,dodać warzywa.Na koniec dodać wino,majeranek.Podawać z bułeczką lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 18.02.2011 10:46
musi być apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak