Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

diabelski kurczak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 szt
papryka mielona 5 lyzek
Papryka ostra mielona Prymat 5 lyzek
olej 1/2 szklanki
piwo 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: diabelski kurczak

kurczaka nacieramy marynata zrobiona z oleju, pol szklanki piwa i obu papryk, kurczak musi byc caly czerwony, stawiamy kurczaka na butelce od piwa z zawartoscia 0, 2 ml piwa tak by szyjka butelki wystawala na zewnatrz, wsadzamy stojacego kurczaka do piekarnika w brytfannie, pieczemy ok. godz. co 10 min polewajac pozostalym piwem aby skorka byla aromatyczna i chrupiaca, mozna podawac z warzywami pieczonymi w sosie z kurczaka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.03.2013 11:58
polecam przepis do wyprobowania
Aleksandraa 04.01.2013 22:41
świetny kurak :)
Barbara/zuza22_85 24.01.2012 10:20
super
Justa32 05.01.2012 11:38
pysznie wygląda
dorotka0000025 26.11.2011 14:08
dziekuje
krystyna24 12.11.2011 14:16
fajny
motomaniak 17.10.2011 16:39
pycha
Ela15 20.07.2011 07:03
ekstra
Magdalena1110 13.03.2011 00:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak