Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szyjka z estragonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szyjka z gęsi skórka 1 szt
kajzerka 1 szt.
mielone mięso 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
estragon 1|2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: szyjka z estragonem

Cebule drobniutko posiekać,wymieszać z mięsem,przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i bułką tartą,przyprawić do smaku.Napełnić tym farszem skórkę z gęsi szyjki,starannie zaszyć,włożyć do garnka,podlać wodą z dodatkiem drugiego ząbku czosnku i dusić około 40min..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 23.05.2011 08:36
ja tez nie,ale bym nie zjadła
Ewelina45 18.02.2011 10:47
nigdy nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak