Sposób przygotowania

Kiełbaski pokroić w cienkie plasterki.Cebulę obrać,posiekać.Na rozgrzaną oliwę wrzucić plasterki kiełbasy i smażyć.Gdy kiełbasa się przypiecze,na paprykowy tłuszcz włożyć cebulę i zeszklić.Zdjąć z ognia.Kukurydzę osączycć z zalewy.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Chili przekroić na pół,usunąć pestki,miąższ pokroić w cieniutkie paseczki.Kolendrę umyć,osuszyć.Zagotować bulion,dodać do niego kiełbasę z cebulą,groszek oraz kukurydzę.Doprawiać do smaku solą,kurkumą,kolendrą.Wrzucić pokrojone chili.Gotować 15minut.Śmietanę rozprowadzić z niewielką ilością gorącej zupy,dodać do garnka,wymieszać.Zupę rozlać do miseczek,posypać startym serem,udekorować kolendrą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubie takie dania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !