Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa meksykańska z kukurydzą i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza w puszce 3 szt
\\papryka chi 2 szt
cebula 1 szt
groszek mrożony 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
Kolendra cała Prymat 0.5 łyżeczki
bulion drobiowy 2 l
smietana 18% 0.5 szkl
kolendra 2 szt
sól do smaku
chorizo 2 szt
kurkuma 0.5 łyżeczki
ser żółty 15 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa meksykańska z kukurydzą i groszkiem

Kiełbaski pokroić w cienkie plasterki.Cebulę obrać,posiekać.Na rozgrzaną oliwę wrzucić plasterki kiełbasy i smażyć.Gdy kiełbasa się przypiecze,na paprykowy tłuszcz włożyć cebulę i zeszklić.Zdjąć z ognia.Kukurydzę osączycć z zalewy.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Chili przekroić na pół,usunąć pestki,miąższ pokroić w cieniutkie paseczki.Kolendrę umyć,osuszyć.Zagotować bulion,dodać do niego kiełbasę z cebulą,groszek oraz kukurydzę.Doprawiać do smaku solą,kurkumą,kolendrą.Wrzucić pokrojone chili.Gotować 15minut.Śmietanę rozprowadzić z niewielką ilością gorącej zupy,dodać do garnka,wymieszać.Zupę rozlać do miseczek,posypać startym serem,udekorować kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 11.03.2011 12:04
Lubie takie dania.
halinka1011 17.02.2011 11:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak