Sposób przygotowania

Mięso(ja użyłam szynki wieprzowej) zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajka,cebulę pokrojoną w drobną kostkę i śmietanę. Doprawić do smaku Warzylionem i pieprzem. Szynkę pokroić w paseczki,groszek odsączyć z zalewy i połączyć z mięsem. Naczynie do zapiekania posmarować olejem. Mięso podzielić na połowę i uformować 2 pieczenie, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Piec 45-50 minut. Jak dla mnie i mojej rodziny taka pieczeń doskonale smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super potrawa:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    bardzo proste i smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ciekawy przepis,na pewno smaczna ta pieczeń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !