Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez skóry 1 kg
jajko 2 szt
śmietanka kremowa 200 ml
szynka konserwowa 100 g
cebula biała 1 szt
groszek konserwowy 1 szt
olej 2 łyżki
przyprawa uniwersalna 3 łyżki
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Mięso(ja użyłam szynki wieprzowej) zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajka,cebulę pokrojoną w drobną kostkę i śmietanę. Doprawić do smaku Warzylionem i pieprzem. Szynkę pokroić w paseczki,groszek odsączyć z zalewy i połączyć z mięsem. Naczynie do zapiekania posmarować olejem. Mięso podzielić na połowę i uformować 2 pieczenie, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Piec 45-50 minut. Jak dla mnie i mojej rodziny taka pieczeń doskonale smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.01.2014 00:13
ciekawy przepis,na pewno smaczna ta pieczeń
aginaa 22.04.2012 16:58
smaczne
aacaac 04.06.2011 07:47
super
Pyza 12.05.2011 15:20
bardzo proste i smaczne
agnieszka137 17.02.2011 22:51
super potrawa:)
halinka1011 17.02.2011 11:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak