Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matijas 1/2 kg
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
śmietana 200 ml
chrzan 1 łyżeczka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie w śmietanie

Matiasa wcześniej zamarynować. Cebulę pokroić w krążki i sparzyć. Następnie pokroić w drobna kostkę, pokropić sokiem z cytryny i lekko posolić. Śmietanę wymieszać z chrzanem, roztartym czosnkiem, połączyć z cebulą. Sosem zalać pokrojone w nieduże dzwonka śledzie. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.08.2011 11:49
super
ronald88 21.08.2011 11:49
super
Anna133 24.04.2011 20:13
pycha
Smakosz6 15.09.2010 16:08
uwielbiam śledzie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak