Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemiaczane z pieczarkami serem i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 kg
cebula 3 szt
pieczarki 0,5 kg
ser 30 dkg
szynka 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemiaczane z pieczarkami serem i szynką

ziemniaki ścieramy na tarce dodajemy 2łyżki mąki 1 jajko. cebule kroimy w drobną kostkę.kroimy pieczarki i dusimy je z cebulą przez 15 min. ser i szynkę kroimy w kostkę. uduszone pieczarki z cebula oraz pokrojony ser i szynkę dodajemy do surowej masy ziemniaczanej i dokładnie mieszamy. przyprawiamy solą i pierzem smażymy na rozgrzanym oleju do czasu aż się zrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak