Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na porcje, oprószyć pieprzem i solą, odstawić na 30 min. Warzywa obrać, wypłukać, zalać 2 niepełnymi szklankami wody, osolić, włożyć liść laurowy i ziele angielskie, gotować do miękkości. Wywar odcedzić, powinna być pełna szklanka, przyprawić. W rondlu rozgrzać masło, obsmażyć oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Ułożyć rybę na pieczarkach, podlać gorącym wywarem i powoli dusić ok. 20 min. Śmietanę wymieszać z mąką i gałką muszkatołową wlać do rondla z rybą, zagotować. Przed podaniem posypać potrawę natką pietruszki. Podawać z ziemniaczanym pure i wyrazistą w smaku surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super sprawa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie ryby pod kazda postacią:) twoj przepis jest super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajnie bo lubię rybkę i pieczarki
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne połączenie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zamiast pangi moze byc inna rybka np.morszczuk
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    lubię taką rybkę :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !