Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe kopytka

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 duze
szpinak mrożony 250 g
ser biały 400 g
czosnek 3 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
jajko 1 szt
mąka wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe kopytka

Ser zemleć, ziemniaki ugotować,zdusić i ostudzić. Szpinak rozmrozić i odparować,dodając czosnek i przyprawy.Ostudzić. Wymieszać wszystko razem,zemleć na jednolitą masę,dodać jajko oraz mąkę (tyle,aby powstało ciasto). Robić rulony, kroić plastry. Wrzucać na osolony wrzątek,od wypłynięcia gotowac 1-2 minuty. Polewać bułką tartą z masłem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 09.09.2012 11:49
ciekawe, też takich nie robiłam
Margo1 18.02.2012 18:11
pomysłowe...
Sarenka 01.10.2011 08:36
Pomysł bardzo dobry.
edyta44 04.07.2011 12:34
pomyslowo
Myszka75 05.05.2011 07:30
Zieloni mi - bardzo ciekawy pomysł:)
usmiech 11.04.2011 20:41
fajne:)
wiktor188 18.03.2011 18:41
ciekawe
ana00 22.02.2011 15:39
Głosik za pomysł ;)
jolajka 22.02.2011 15:08
dobry pomysł na przemycenie szpinaku
owca441 20.02.2011 15:21
pomysłowe
ben-ka 20.02.2011 10:10
Zjadłabym:)
matii6 18.02.2011 19:30
doskonałe,,
Ewelina45 17.02.2011 14:03
pycha
mehia 17.02.2011 13:18
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak