Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę,wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, dodać żółtka i śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Przygotować brytfannę, rozwałkować ciasto,włożyć do brytfanny, posypać bułką tartą. Jabłka obrać, drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z cynamonem, wyłożyć na ciasto. Z mleka ugotować budyń, gorącym zalać jabłka. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 180 stopni. Po ostudzeniu zalać galaretką i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    uwielbiam to ciasto. jabłka i budyń idealnie do siebie pasują
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne było smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite ciacho.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne ciasto, proszę o kawałeczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !