Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki mięsne

Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na paski o szerokości 4-5 cm.
Następnie pokrojone mięso oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na kilkanaście minut.
Po tym czasie paluszki z mięsa obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z panierką do drobiu. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż mięso się ładnie zarumieni i będzie miękkie.
Układamy na talerzu lub półmisku i dekorujemy wg gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 19.01.2012 21:20
bardzo fajne
malcik111 19.01.2012 21:20
bardzo fajne
novita23 03.09.2011 11:31
smaczne
novita23 03.09.2011 11:31
smaczne
ewaa 26.06.2011 17:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak