Sposób przygotowania

Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na paski o szerokości 4-5 cm.
Następnie pokrojone mięso oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na kilkanaście minut.
Po tym czasie paluszki z mięsa obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z panierką do drobiu. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż mięso się ładnie zarumieni i będzie miękkie.
Układamy na talerzu lub półmisku i dekorujemy wg gustu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !