Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w ostrej marynacie z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
pieprz, sól
sos sojowy ciemny 4 łyżki
miód lipowy 4 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Musztarda delikatesowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w ostrej marynacie z grilla

Żeberka delikatnie oprószamy solą i pieprzem składniki marynaty wymieszac dobrze natrzec żeberka zobu stron dokładnie i włożyc do lodówki na 4 godzinki. po wyjeciu żeberka osuszyc recznikiem papierowym i rozkładamy na dobrze rozgrzany ruszt smażymy 20 min przewracając często na jedna i druga strone. usmażone i zrumienione żeberka układmy na talerzu podawac ze świeża bagietka.

p.s. Żeberka najlepiej żeby byly z młodej sztuki niezbyt tłuste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak