Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kiszonej kapusty

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa wieprzowego 500 g
kapusty kiszonej 700 g
papryka czerwona 1 szt
cebule 2 szt
pomidory w puszce 1-2 szt
por 1 szt
ziemniaków 400 g
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
papryka żółta 1 szt
bulion warzywny 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiszonej kapusty

Mięso pokroić w dużą kostkę,cebulę posiekać drobno i razem szybko podsmażyć.Przyprawić. Dodać pomidory (1 dużą puszkę lub 2 małe) oraz bulion.Razem gotować 1 godzinę. Papryki pokroić w paski,ziemniaki w kostkę,dodać do gulaszu. Gotować kolejne 30 minut.10-15 minut przed końcem dodać por pokrojony w półplasterki oraz kapustę. Podawać z pieczywem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lordka 26.04.2012 22:56
wygląda ok
lordka 26.04.2012 22:56
wygląda ok
Margo1 01.03.2012 10:12
bardzo fajny przepis
monisia1977 14.02.2012 07:58
dobre
edyta44 08.02.2012 17:50
smaczne
Małgorzata106 10.08.2011 12:15
rewelacja
Koper 05.08.2011 12:53
rewelacyjne :)
Wacław 28.07.2011 11:18
pycha,lubie potrawy z papryka czerwona !
gosia47-47 14.07.2011 08:13
ciekawe
pioge7 24.05.2011 08:27
wyśmienite
edyta44 05.04.2011 17:00
pycha
matii6 18.02.2011 19:31
palce lizać..
Danuta8 18.02.2011 09:05
super pomysł
mehia 17.02.2011 13:18
pyszny :)
Agnieszka_B 17.02.2011 12:17
na pewno smakuje wyśmienicie:)
ewasylwia 17.02.2011 10:59
bardzo sympatyczny pomysł na gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak