Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier 15 dag
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 szt
margaryna 20 dag
cukier 3/4 szkl
jajko 3 szt
budyń waniliowy 1 szt
margaryna 15 dag
brzoskwinie w puszce 1 puszka
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

Ciasto: składniki ciasta dobrze zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny.
Masa serowa: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, budyń oraz stopioną margarynę, całość dokładnie miksujemy, aby składniki się ładnie połączyły i wyszła jednolita masa.
Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki.
Następnie blachę natłuszczamy i smarujemy bułką tartą.
Ścieramy na tartce 3/4 ciasta.
Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masę układamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy resztą masy.
Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 14.02.2012 18:07
aż nabrałam ochoty na coś słodkiego
Dawid15 05.04.2011 21:09
Smakowicie Wygląda:}
traktorek 26.03.2011 12:27
bardzo dekoracyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak