Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z Mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 80 dag
sól 1 łyżka płaska
olej 1/4 szklanki
woda letnia 3/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula 2 sztuki
mięso wołowe bez kości 1 kg
masło w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z Mięsem

Ciasto : mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy płaską 1 łyżkę soli. Stopniowo dolewamy 3/4 szklanki ciepłej wody i 1/4 szklanka oleju. Dokładnie zagniatamy ciasto.
Farsz: Ugotowane mięso mielimy, dodajemy do smaku, sól, pieprz, kucharkka. Cebulkę drobno posiekaną dusimy na masełku, dodajemu do mięsa. Dokładnie wszystko mieszamy. Następnie rozwałkowywujemy ciasto, wycinamy kółeczka szklanką. Nakładamy farsz i zalepiamy. Wrzucamy na wrzątek i gdy wypłyną gotujemy jeszcze około 2 min. Podawać z masełkiem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 21.02.2011 21:46
uwielbiam kazde pierozki!
monika156 20.02.2011 09:25
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak