Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dkg
mleko 1\\2 l
śmietana 1\\2 l
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka 3 sztuki różnego koloru

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym gdy się zagotuje rozpuszczamy w nim żelatynę a kiedy będzie chłodne wlewamy śmietanę i wylewamy na blachę.
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu , chłodzimy do zastygnięcia. Galaretkę kroimy w kwadraty układamy na blachę raz jeden kolor raz drugi za (wstawiamy do lodówki) około godzinę jemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 10.01.2012 19:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak