Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik
masa:
2kg jabłek usmażyć z 1 1\\2 szkl. cukru pudru dodać 3 łyżki wody żeby się nie przypaliło, gorącymi jabłkami smarować placki.
Po wierzchu posypać cukrem pudrem.
Ciasto: | |
mąka | 1\\2 kg |
margaryna | 1\\2 kostki |
cukier puder | 25 dkg |
proszek do pieczenia | 1 opakowanie |
cukier wnailiowy | 1 opakowanie |
śmietana | 2 łyżki |
jajko | 4 sztuki |
masa | |
jabłka | 2 kg |
cukier pudru | 1 1\\2 szklanki |
woda | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: