Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z buraczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
burak ćwikłowy 1 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mleko 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
masło 1 lyżka
kajzerka 1 szt
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z buraczkami

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle. Buraka zetrzeć na drobnej tarce. Do miski włożyć mięso, dodać zrumienioną cebulę, odciśniętą bułkę, utartego buraka, sól, pieprz, jajko, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 15.03.2013 11:27
moje ulubione zestawienie nigdy jednak nie dodawalam byraka do mięsa ale pomysł bardzo mi się podoba :)
Seba 01.02.2012 14:26
super
Wacław 03.10.2011 08:28
pyszne II danie !
Monika193
Monika193 27.06.2011 15:09
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak