Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
margaryna 15 dag
cukier 3 łyżki
jajko 1 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czekoladą

Masło posiekać, zagnieść z mąką, cukrem, jajkami i solą. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, ułożyć na pokrytej papierem do pieczenia blasze. Ponakłuwać widelcem. Piec 12 minut w temp. 185st.

Masa serowa:
- 70 dag twarogu może być z wiaderka
- 3 jajka
- 2/3 szklanki cukru
- szklanka śmietany
- tabliczka gorzkiej czekolady
- po torebce budyniu waniliowego i czekoladowego
- 20 dag bakalii (takich jakie lubimy)
- po tabliczce białej i deserowej czekolady
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cukrem . Dodać bakalie i ubitą z białek pianę, delikatnie połączyć. Masę podzielić na pół. Jedną część wymieszać ze stopioną, ostudzoną gorzką czekoladą i budyniem czekoladowym, drugą z budyniem waniliowym. Obie masy układać na przemian na podpieczonym spodzie. Lekko zamieszać widelcem. Piec godzinę w temp. 160st. Polać stopionymi czekoladami-białą i gorzką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 18.02.2011 23:13
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak