Sposób przygotowania

10 dag masła z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę. Następnie dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia na przemian z jajkami, ciągle ucierając. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, ułożyć obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka, skropione sokiem z cytryny. Posypać cynamonem. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w temp 180 stopni. Masło rozpuścić, dodać cukier i śmietankę, zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać płatki kukurydziane, wymieszać. Ciasto wyjąć z piekarnika, wyłożyć masę i ponownie piec około 15 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    musi być wspaniała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej jeszcze nie robiłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna szarlotka
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szkoda,że nie ma zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !