Sposób przygotowania

Cytrynę sparzyć, obrać skórkę. Cukier puder wymieszać z mąką, przesiać do miski. Dodać białka i otartą skórkę, dokładnie wymieszać. Przygotowane ciasto odstawić na 1-2 godziny. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować ciasto, tak by tworzyło 6 kołek o średnicy około 12cm. Piec 6-8 minut w temp 180-190stC. Natychmiast zdejmować z papieru i układać na odwróconych niewielkich filiżankach, formując zgrabne koszyczki. Krążki ciasta zostawić na filiżankach, aż całkiem ostygną. Ostrożnie zdejmować, odwrócić i napełniać drobnymi słodyczami, np. żelkami, cukierkami czekoladowymi lub kolorowymi gumami do żucia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !