Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
mąka 3 szklanki
jajko 4 sztuki
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
powidła 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Margarynę , mąkę , żółtka , proszek , 1 łyżkę cukru razem zagnieść.
Podzielić na 3 części . Do pierwszej części dodać kakao. Na bardzo posmarowaną tłuszczem blaszkę zetrzeć całe ciasto na to ciasto położyć powidła następnie czarne ciasto na to ciasto lejemy białka ubite na pianę z 1 szklanki cukru i jednego białka.
Pieczemy około 40min. w temp. około 150-180sto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak