Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: czosnek obrać, posiekać. Oliwę wymieszać z solą, pieprzem, rozmarynem i oregano. Mięso umyć osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Włożyć do marynaty, wstawić na 2 godziny do lodówki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Mięso porcjami przekładać na dużą patelnię, mocno podsmażyć. Przełożyć na talerz. Na tłuszczu ze smażenia mięsa smażyć pieczarki 5 minut nie przerywając mieszania. Ponownie dodać mięso. Piekarnik rozgrzać do temp 250stC. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać pokruszonym owczym serem. Zapiekać 5-8 minut, aż ser się stopi i lekko zbrązowieje. W tym czasie kapustę pekińską oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Kapustę przełożyć na talerz, skropić olejem słonecznikowym i octem jabłkowym, lekko przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem. Podawać z gyrosem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Propozycja bardzo mi przypadła do gustu i na pewno wypróbuję:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !