Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z indyka z rukolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 50 g
pieczarki 4 szt
szynka wołowa w plasterkach 50 g
pieprz
sól
olej słonecznikowy 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pomidory 200 g
ocet 1 łyżka
indyk 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z indyka z rukolą

Rukolę umyć, osuszyć, usunąć zgrubienia. Pieczarki oczyścić, podzielić na ćwiartki. Szynkę pokroić w 16 cienkich paseczków. Sznycle z indyka podzielić wzdłuż na pół, lekko przyprawić solą i pieprzem. Na każdym paseczku umieścić 1 listek rukoli i kawałek pieczarki. Sznycel zwinąć w rulonik, nadziać na szpilkę do szaszłyków. Piekarnik rozgrzać do temp 250stC. Przygotować marynatę: 3 łyżki oleju wymieszać z solą i słodką papryka. Przygotowaną mieszanką posmarować szaszłyki. Następnie piec 4 do 5 minut ze wszystkich stron. Pomidory umyć, oczyścić, pokroić na cienkie cząstki. Przełożyć z rukolą na talerz. Skropić octem owocowym i pozostałym olejem. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z szaszłykami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 06.06.2011 23:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak