Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Góralski przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 50 dag
cukier 1\\2 szklanki
jajko 2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
miód 1\\2 szklanki
margaryna 15 dag
masa
kasza manna 1\\2 szklanki
mleko 1\\2 l
masło 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Góralski przekładaniec

W garnku rozpuścić margarynę z miodem. Do przestudzonej masy dodać mąkę wymieszać z sodą i dodajemy unitę na pianę jajka oraz cukier po czym zagnieść ciasto (a jeżeli nasze ciasto jest twarde to dodajemy 1 łyżkę śmietany). Gotowe ciasto podzielić na 3 części każdą z nich jak najcieniej rozwałkować i upiec przez 5min.

Kaszę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić , podzielić masę na połowę do jednej części dodać kwasek cytrynowy i olejek migdałowy a do drugiej kakao.
Przełożyć placki masami na przemian.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak