Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
nac pietruszki
kwaśna śmietana 3 łyżki
grzyby świeże 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzybki oczyścić,umyć, pokroić na plasterki lub ćwiartki(wg upodobania).Obgotować w osolonej wodzie przez ok. 15 min.Odcedzić. W rondelku rozgrzać tłuszcz,wrzucić obgotowane grzybki i dusić przez ok 20 min. Cebulkę obrać,pokroić w kostkę, obsmażyć na złotawy kolor,dodać do duszących się grzybków. Po ok 30 min. duszenia się grzybków dodać rozrobioną śmietano z ciepłym sosem(po to aby śmietana się nie zważyła). Doprawić. Należy pamiętać, że w czasie duszenia się grzybków można podlewać je wodą lub bulionem.Po odstawieniu z ognia dodać posiekaną natkę. Podawać z ziemniakami lub makaronem (np. kolanka,świderki)jako danie główne

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 12.06.2011 11:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak