Sposób przygotowania

Składniki:
* 40 dag polędwicy wieprzowej
* 2 cebule
* 12 małych kapeluszy pieczarek
* przyprawa do szaszłyków
* 2 łyżki mąki pszennej
* olej do smażenia
* sól

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę ok.4 cm. Posypać obficie przyprawą do szaszłyków i wstawić do lodówki, najlepiej na min. 2 godziny.
Pieczarki opłukać i osuszyć, cebule obrać, pokroić na grube plastry.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno: mięso, cebulę, mięso, pieczarkę, mięso, cebulę, mięso, pieczarkę. Otrzymałam w ten sposób 6 szaszłyków.
Posypać całość przyprawą do szaszłyków i lekko osolić.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, szaszłyki oprószyć porządnie mąką pszenną i wkładać na patelnię.
Smażyć ze wszystkich stron. Ew. dopiec w piekarniku.
Ja podałam z opiekanymi ziemniakami z przyprawą do ziemniaków i frytek i sałatką wielowarzywną.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Czy propozycja z poledwiczka moze nie byc smaczna, szczególnie w Twoim wykonaniu? Nie, nie moze :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ach , przepyszne te szaszłyczki z pieczarek i polędwiczki...
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne szaszłyczki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    apetycznie się zapowiada
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    pyszności...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !