Sposób przygotowania

Jajka sparzyć. Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę.Gdy chcemy uzyskać niski biszkopt wkładamy go do zimnego piekarnika, natomiast gdy biszkopt ma być większy ok 3-4 cm wkładany do nagrzanego.Pieczemy ok 25-30 min.w temp. 180 stopni.
Masło, cukier,żółtka utrzeć, na pulchną masę, dodawać ser i dokładnie utrzeć. Dodawać galaretkę żółtą rozpuszczoną w 1 szklance wody i wylać na bizkopt. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier dokłądnie ubić. NAstępnie dodawać gęstniejącą czerowną galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Wylać na masę serową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    dziwna nazwa:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !