Sposób przygotowania

Przygotuj ciasto naleśnikowe: jajka zmiksuj na gładko razem z wodą, mlekiem i obiema mąkami. Ciasto przykryj i odstaw na 20 minut, by mąka spęczniała. Rozgrzaną patelnię smaruj olejem. Wylewaj porcje ciasta, równomiernie rozprowadzaj i smaż na rumiano z obu stron. Gotowe naleśniki trzymaj w cieple.
Ananasy osącz, potnij na kawałki. Umyte dymki i czosnek posiekaj, zeszklij na 2-3 łyżkach oleju. Dołóż mięso. Przypraw solą i pieprzem oraz papryką. Smaż około 10 minut.
Do mięsa dodaj ananasy i sos słodko-kwaśny. Wymieszaj i duś przez 10 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszaj. Naleśniki posmaruj farszem, posyp posiekaną natką. Uformuj mieszki i zwiąż szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Doskonałe jako danie obiadowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !