Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzech włoski 6 szt
spirytus 0,5 litra
woda 0,5 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka orzechowa

Nalewkę należy przygotować z zielonych jeszcze orzechów włoskich - takich które mają jeszcze miękki i dający się pokroić rdzeń. Orzechy takie kroimy na kawałki (najlepiej zrobić to w rękawiczkach) i wrzucamy do słoika lub butelki o szerokiej szyjce. Zalewamy do spirytusem i przegotowaną wystudzoną wodą. Zakręcamy i odstawiamy na najlepiej kilka miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.03.2012 18:53
super
Edyta31 18.11.2011 23:34
pyszna
Kate131 16.11.2011 10:18
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak