Sposób przygotowania

owoce odszypułkuj, opłucz, osusz na sicie. Odłóż 10 dag, resztę włóż do rondla, dodaj cukier i cukier waniliowy, wlej 100 ml wody, zagotuj. Wyjmij owoce, osącz, syrop zachowaj.
Chleb pokrój w cieniutkie plasterki, odetnij skórkę. Każdy kawałeczek zamocz w syropie. Kromkami chleba wyłóż spód i boki sześciu natłuszczonych filiżanek (o pojemności 200 ml), tak, żeby zachodziły na siebie. Włóż do nich zagotowane, wystudzone owoce. przykryj owoce resztą chleba, a następnie przezroczystą folią, lekko przyciśnij. Wstaw do lodówki na całą noc. Następnie wybij pudding z foremek na talerzyki. Udekoruj melisą i rozetką bitej śmietany oraz pozostawionymi owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !