Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
olej do smażenia odrobina
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
majeranek do smaku
oregano do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
mąka 2 łyżki
warzywa mrożone 1 (na patelnię)
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z warzywami

Mięso umyć, pokroić na drobne kawałki przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, oregano i ziołami prowansalskimi pokroić odrobiną oleju i schować do lodówki na minimum 30 minut.
Następnie obtoczyć mięso w mące i podsmażyć na patelni. Po kilku minutach podlać wodą i dusić na małym ogniu ok 45 minut. Po tym czasie dodać mrożone warzywa i podsmażoną na patelni, poszatkowaną cebulę. Dusić dalsze 30 minut. Doprawić do smaku, dodać koncentrat pomidorowy i tarty ser.
Całość dusić jeszcze 15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.11.2012 21:56
bardzo lubie taki gulasz
Margo1 01.11.2012 21:56
bardzo lubie taki gulasz
Krystyna32 17.02.2011 09:34
ale dobre !
Nina7 17.02.2011 08:07
Często przyrządzam podobny gulasz na wieprzowinie i zawsze smakuje super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak