Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na drobne kawałki przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, oregano i ziołami prowansalskimi pokroić odrobiną oleju i schować do lodówki na minimum 30 minut.
Następnie obtoczyć mięso w mące i podsmażyć na patelni. Po kilku minutach podlać wodą i dusić na małym ogniu ok 45 minut. Po tym czasie dodać mrożone warzywa i podsmażoną na patelni, poszatkowaną cebulę. Dusić dalsze 30 minut. Doprawić do smaku, dodać koncentrat pomidorowy i tarty ser.
Całość dusić jeszcze 15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Często przyrządzam podobny gulasz na wieprzowinie i zawsze smakuje super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ale dobre !
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubie taki gulasz
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubie taki gulasz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !