Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące paluszki drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
mąka kukurydziana 1/2 szkl
żółtko jajek 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1/3 szkl
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące paluszki drobiowe

Mięso umyć, pokroić w podłużne paski, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać wodę, dodać żółtka, szczyptę soli, mąkę, dokładnie zmiksować, Przygotowane mięso zamaczać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.09.2012 21:12
Smaczne danie obiadowe.
Monika193
Monika193 21.09.2011 22:35
fajne
Rybciia 17.06.2011 22:01
świetne
misia53 16.02.2011 21:48
Szybkie fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak