Sposób przygotowania

Warzywa opłukać i pokroić w kostkę (liście pekinki przekroić, zostawiając same zielone części). Karkówkę pokroić w kostkę. Przyprawę do gyrosa wymieszać z olejem i ewentualnie łyżką wody, dodać mięso. Dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić na min pół h. Mięso podsmażyć na patelni zaś w tym czasie na drugiej suchej patelni podsmażyć placki tortilli (nie trzymać zbyt długo by dały się złożyć i nie stwardniały). Tortille posmarować sosem (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/107014/sos-tysiaca-wysp.html), ułożyć liść pekinki, warzywa i mięso. Złożyć,usztywnić folią aluminiową. Dołożyć jeszcze na wierzch sosu i kukurydzy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    też takie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !