Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo żółtka przecieramy przez sito a następnie rozcieramy w misce z dodatkiem musztardy,ucierając dodajemy po trochu oliwę.Utartą masę wymieszać z winem.Cebulę obrać i drobno posiekać i wrzucić do niewielkiej ilości osolonej wody,gotujemy kilka minut,odcedzić i ostudzić i dodać do przygotowanego sosu.Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny solą cukrem i pieprzem.Sos powinien mieć ostry smak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    super sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !