Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę rozstapiamy, dodajemy cukier i kakao. Dodajemy 5 łyżek wody. mieszamy, studzimy. Wbijamy 4 żółtka. Dodajemy mąkę z proszkiem, mieszamy. Białka ubijamy, Dodajemy do ciasta. Wlewamy na blaszkę, Pieczemy 25 min. Przekrawamy na 2 placki.
Masa: Landrynki rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/5 szklanki gorącej wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy, Dolewamy syrop z landrynek i żelatynę.
Układamy warstwami, placek połowa masy, delicje, połowa masy i drugi placek. Polewamy polewą.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !