Lodówka

Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę rozstapiamy, dodajemy cukier i kakao. Dodajemy 5 łyżek wody. mieszamy, studzimy. Wbijamy 4 żółtka. Dodajemy mąkę z proszkiem, mieszamy. Białka ubijamy, Dodajemy do ciasta. Wlewamy na blaszkę, Pieczemy 25 min. Przekrawamy na 2 placki.
Masa: Landrynki rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/5 szklanki gorącej wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy, Dolewamy syrop z landrynek i żelatynę.
Układamy warstwami, placek połowa masy, delicje, połowa masy i drugi placek. Polewamy polewą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Mietowe ciasto - ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    misia53

    http://www.doradcasmaku.pl/przepis/64371/mietusek.html
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ale bym sobie zjadła takie ciasto, pycha, mniam :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    mikidziuba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    dla mnie nowość ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !