Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 4 szt
jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól
pieprz
sok z cytryny 2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w panierce

Filety należy osuszyć, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok. 1 godz. Następnie obtaczać każdą porcję kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzewamy olej i smażymy filety na rumiano z obu stron. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.01.2013 10:04
pięknie usmażona
traktorek 27.08.2012 17:53
pycha na piątek i nie tylko
Mariposas 27.06.2012 21:59
lubię rybki
artur7 04.03.2012 16:24
lubię ryby
Justa32 03.09.2011 13:13
smaczna
goofy9 17.06.2011 11:40
dokładnie w taki sam sposób przyrządzam pangę
Rybciia 10.05.2011 14:07
rybka jest pyszna
iga2 09.05.2011 22:55
pyszności
Wafelek2601 08.05.2011 12:22
smaczna
kuklik 14.04.2011 16:49
super
iza15 11.04.2011 21:54
lubię
Mysiunia 13.03.2011 09:26
super!
hastalavista 23.02.2011 15:36
coś dla mnie, bo lubię ryby :)
IKrakowianka 20.02.2011 14:33
Bardzo lubię taką rybkę
magical66 19.02.2011 17:54
pyszna ta rybka
alaaa 17.02.2011 19:18
super taka złociutka
mirosława4 17.02.2011 15:48
smaczny obiadek
ElizaT 16.02.2011 23:06
smacznie, domowo mi to pachnie ;)))
ben-ka 16.02.2011 19:57
Piątkowy obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak