Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane pory w sosie remoulade

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 szt białe części
czosnek ząbki
musztarda 1 łyżka ostrej
majonez około 250 gram
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
szalotka 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane pory w sosie remoulade

Pory umyć i pokroić na 3 cm części. Do garnka wlać wodę, osolić ją i ugotować w niej pory (warzywa gotować pod przykryciem), tak aby nie bylo zbyt miękkie. Teraz zabieramy się za zrobienie sosu: ząbek czosnku obrać i zmiażdzyć. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Jajka obrać i pokroić w małą kosteczkę. Majonez wymieszać z jajkiem, cebulą, czosnkiem. Na samym końcu doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotowane pory osączyć i ułożyć na półmisku. Podawać z powyższym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak