Sposób przygotowania

filety z dorsza umyć osuszyć pokroić w średniej wielkości kawałki skropić cytryną posolić popieprzyć odstawić by zaciągnęło. Pomidory umyć można zdjąć skórkę pokroić w poprzek na grube kawałki.Żaroodporne naczynie natłuścić olejem,układać w nim na przemian kawałki ryby i pomidory.na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.Podsmażoną cebulę i czosnek położyć na rybę i pomidory ,skropić olejem przykryć folią aluminiową wstawić do piekarnika o temp.190*C piec ok.30 minut,posypać posiekaną bazylią

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    Jeszcze rybnej nie jadałam. Pozdrawiam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo smaczna i zdrowa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ja rówież rybnej nie jadłam, a szkoda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    wyśmienite
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !