Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1/2 kg
pomidory 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
cytryna
olej
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka rybna

filety z dorsza umyć osuszyć pokroić w średniej wielkości kawałki skropić cytryną posolić popieprzyć odstawić by zaciągnęło. Pomidory umyć można zdjąć skórkę pokroić w poprzek na grube kawałki.Żaroodporne naczynie natłuścić olejem,układać w nim na przemian kawałki ryby i pomidory.na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.Podsmażoną cebulę i czosnek położyć na rybę i pomidory ,skropić olejem przykryć folią aluminiową wstawić do piekarnika o temp.190*C piec ok.30 minut,posypać posiekaną bazylią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.11.2011 09:57
ciekawa
Adam12 09.10.2011 10:41
wyśmienite
MAR3STA 18.03.2011 15:36
ja rówież rybnej nie jadłam, a szkoda;)
hastalavista 18.03.2011 10:08
bardzo smaczna i zdrowa :)
m1monika 16.02.2011 19:19
Jeszcze rybnej nie jadałam. Pozdrawiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak