Sposób przygotowania

Mąkę i cukier oraz masło posiekać nożem. Następnie dodać śmietanę, jajko, sól i szybko zagnieść. Włożyć na godzinę do lodówki. Rozwałkować i wycinać dowolny kształt. Ciastka można zrobić z samym cukrem wówczas cukier wsypujemy na stół i każde jedno ciasteczko dociskamy z każdej strony. Następnie pieczemy w piekarniku lub z dżemem wówczas na wykrojony środek kładziemy małą łyżeczkę odrobinę dżemu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    brzoskwinka

    jaki jest czas pieczenia w piekarniku elektrycznym?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    niestety nie patrzę na zegarek tylko na ciastka ja tylko nabiorą złotego koloru to je wyjmuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jacek16

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy
  • 4
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    szybko sie robi:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Zebym to ja umiała tak piec - wszystko jasne a ja i tak nie umiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moze byc smaczne i szybkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    prosto na pewno się robi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !