Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuściane placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
kapusta kiszona 20 dag
Pęczek dymki
jajko 2
mąka 5 łyżek
masło 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
olej
kminek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kapuściane placuszki

ziemniaki ugotować i zmielić w maszynce,kapustę drobno posiekać.włożyć do rondla dodać 2łyżki masła,szczyptę kminku podlać wodą i dusić pod przykryciem.czosnek posiekać razem z dymką i zeszklić na patelni.kapustę i dymkę z czosnkiem dodać do masy ziemniaczanej,wbić jajka,wsypać mąkę,przyprawić i dokładnie wymieszać.z masy formować nieduże placuszki,usmażyć na złoty kolor z obu stron.można podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak