Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zielona sałatka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 15 dag
ogórek
cebula 1/4
ocet winny 15 ml
rzodkiewki 1/2 pęczka
liście sałaty
sól
pieprz
starta gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zielona sałatka

Nieobrane, umyte ziemniaki ugotuj (ok.20 min) w osolonej wodzie. Odcedź, obierz i pokrój w plasterki. Rozgrzej oliwę na patelni, wrzuć posiekaną cebulę, następnie polej octem, dołóż przygotowane ziemniaki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rzodkiewki pokrój w plasterki, ogórek w półplasterki i wymieszaj z ziemniakami. Danie udekoruj sałatą i posyp szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 06.07.2011 17:42
smacznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak