Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz mięsno-grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
grzyby suszone 30 g
oliwa 50 g
rozmaryn do smaku
tymianek do smaku
cebula 100 g
mąka 50 g
wino białe 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz mięsno-grzybowy

filety pokroić w kostkę podsmażać na oliwie z każdej strony dorzucić rozmaryn oraz tymianek i grzyby suszone zalać białym winem , cebulką pokroić w kostkę dodać do mięsa przykryć i dusić do miękkości , gdy płyn się zredukuje dolać wina, dodać mąkę energicznie mieszając aby sos zgęstniał , doprawić w uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.02.2011 16:34
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak